Black Friday nedir?

Ülkemizde son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız Black Friday, onlarca online mağazanın büyük indirimler sunmasıyla biliniyor. Geçtiğimiz yıl rekor satışların yaşandığı gün, bu yıl ülkemizde 24 Kasım Cuma günü gerçekleşiyor olacak.

Birçok marka, Black Friday’de düzenleyecekleri kampanya ve indirimlerin bilgilendirmelerini gerçekleştirmeye şimdiden başladı. Elektronikten giyime kadar aradığınız tüm ürünleri, %50’ye varan indirimlerle alabileceğiniz Black Friday’in geçmişine gelin birlikte bakalım.

Black Friday?

Amerika Birleşik Devletleri’nden dünyaya yayılan Black Friday, Şükran Günü’nden sonra gelen cuma günü düzenleniyor. 1932 yılından beri Noel sezonunun başlangıcı sayılan bu günde, büyük indirimler ve kampanyalar gerçekleşiyor.

1985 yılından beri ülke genelinde düzenlenen Black Friday indirimleri, birçok tüketicinin heyecanla beklediği etkinliklere dönüştü. Tek bir gün olarak düzenlenen indirim çılgınlığı yerini 4 günlük bir maratona bırakırken, özelleştirilmiş yeni alışveriş günleri de ortaya çıktı.

Cyber Monday (Siber Pazartesi), Black Friday’i takip eden pazartesi günü gerçekleşen ve sadece online mağazalardaki ürünlerde geçerli olan indirimlerin sunulmasıyla ortaya çıktı. Black Friday sırasında istedikleri ürünleri mağazalarda bulamayan tüketicilerin, Pazartesi günü bilgisayar başında alışveriş yapmasına izin veren sistem ülkemizde de uygulanıyor.

Black Friday İndirimleri Nelerde Geçerli?

Ülkemizdeki markaların yaptıkları Black Friday kampanyaları, hem online hem de fiziksel mağazalarında geçerli şekilde olabiliyor. Ancak bazı mağazalar, sadece online mağazalarında geçerli kampanyalar da sunabiliyor.

Ürün fiyatlarına yansıtılabilen indirimlerin yanı sıra, tüketicilerin sepetlerine uygulayabilecekleri birçok kupon da markalar tarafından sunulmakta. Giyimden kitaba, teknolojiden beyaz eşyaya kadar geniş bir ürün yelpazesinde sunulan indirimler sayesinde birçok tüketici avantajlı alışveriş yapmanın keyfini yaşıyor.

Black Friday’den Nasıl Yararlanırım?

Black Friday indirimleri, markadan markaya farklılık gösterir. Bu nedenle alışverişinize başlamadan önce kampanyaları incelemeniz ve en doğru seçimi yapmanız önemlidir.

İndirimliKupon, tüm markaların indirimlerinden ve kampanyalarınızdan haberdar olmanızı sağlar. Black Friday dahil olmak üzere, online alışveriş imkanı sunan her markanın yıl boyunca düzenledikleri indirim ve kampanyaları bir arada görebileceğiniz, tek tıkla alışverişinizi gerçekleştirebileceğiniz bir rehber yaratır.

Siz de Black Friday indirimlerini kaçırmamak ve en avantajlı kampanyalardan yararlanmak için İndirimliKupon’u takip edin, bu cuma alışverişin keyfini doyasıya çıkarın!