Gelinlik iç giyim seçimi nasıl olmalı?

Gelinlik, kadınlar için özel bir anlam taşır. Çoğunlukla beyaz tercih edilen ve sevdiğiniz kişiyle birlikte bir hayat kurmak için yola çıkarken giydiğiniz bu özel elbisenin altında kullanacağınız iç giyim de, en az gelinlik seçiminiz kadar önemlidir.

Gelinlik iç giyim seçimi nasıl olmalı sorusuna geçmeden önce, gelin iç çamaşırlarına ve modellerine birlikte göz atalım.

Gelin İç Giyim Nedir?

Gelin iç giyim, düğün için seçilen gelinliğin altında kullanılacak olan tüm iç giyim ürünlerini kapsar. Bunlar arasında akla ilk gelenler sütyen ve külottur.

Gelin iç giyim setlerinde yer alan bazı diğer parçalar da bulunur. Set içerisinde yer alan en yaygın parçalardan biri de jartiyerdir. Özellikle sonbahar ve kış sezonunda yapılacak düğünler için tercih edilen ve külotlu çorapların rahatsız hissinden kurtulmak için kullanılan jartiyer, gelinlik iç giyimin ayrılmaz bir parçasıdır.

Gelinlik modeline göre korse gibi ek parçalar da iç giyim olarak kullanılabilir.

Gelinlik İç Giyim Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Düğününüz için gelinlik iç giyim seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar, rahatlık ve gelinliğe uygunluktur. Düğününüz süresince kendinizi rahatsız hissetmenize neden olacak iç giyim ürünleri, en mutlu gününüzü kabusa çevirebilir.

Gelinliğinizin yaka kesimine, sırt dekoltesine ve şekline uygun olarak yapacağınız iç giyim seçimi, hem kendinizi rahat ve konforlu hissetmenizi sağlar, hem de görüntü olarak istenmeyen durumların önüne geçer.

Özellikle sırt dekoltesi bulunan gelinlik modellerinde askısız ve sırtsız sütyen modellerini tercih etmeniz önemlidir. Aksi takdirde sütyeninizin gözükmesi gibi durumlar oluşabilir. Sırt dekolteniz az dahi olsa, dans ederken ya da konuklarınızla sohbet ederken yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için göğse yapışan modelleri kullanmanızı öneririz.

Bir diğer önemli konu da, balık kesimli gelinlik modellerinin içerisinde kullanılacak külot seçimidir. Vücuda tam oturan ve doğal olarak vücut hatlarınızı belli eden bu modeldeki gelinliklerde, iç giyiminizi iz yapmayan ince yapılı külotlardan seçmelisiniz.

Gelinlik iç giyiminde g-string olarak da adlandırılan tanga kesimli külotlara yönelmek, iç giyiminizin gelinlikten belli olmasını engeller. Aynı zamanda iç giyiminizi doğru bedende seçmek de oldukça önemlidir.

Gelinlik iç giyim ürünlerinde Penti‘nin sunduğu pek çok ürün ve model bulunmakta. Kısa bir süre için geçerli olan gelinlik iç giyim ürünlerinde 3 Al 2 Öde kampanyasından hemen yararlanmak için tıklayın.