İndirim Kuponu nedir? Nasıl kullanılır?

Online alışveriş dünyası ile yeni tanışan pek çok kişi, indirim kuponu nedir sorusunu kendine soruyor. Fiziksel mağazalarda görmeye alışkın olmadığımız ve e-ticaretteki büyüme sayesinde hayatımızda her geçen gün daha fazla yer kaplamayan indirim kodları ile online alışveriş çok daha keyifli hale geliyor.

Günümüzde on binlerce alışveriş tutkunu, her alışverişinden önce kullanabileceği indirim kuponlarını inceler. Bu sayede istedikleri ürünleri, ekstra indirimlerle ve daha uygun fiyatlarla satın alırlar.

İndirim Kuponu Nedir?

İndirim kuponu; bir markanın, belirli koşullar ve kurallar çerçevesinde sunduğu ek indirimleri tanımlar. Kuponun kullanılması için belirlenen tutarın üzerinde alışveriş yapmak, sepetinize seçili ürünlerden eklemek ya da belirlenen banka kartları ile alışveriş yapılması gerekebilir.

Markaların sunduğu birçok indirim kodu, yalnızca online alışverişlerde geçerli şekilde tanımlanır. Bu nedenle fiziksel mağazalarda bu kampanyalardan yararlanılması mümkün değildir.

Sunulan indirimler belirli bir süre içerisinde kullanılabilir. Kampanya süresi sona erdiğinde, bu indirimlerden yararlanma şansınızı da kaybedersiniz. Bu nedenle kullanmayı düşündüğünüz kuponların geçerlilik tarihlerini dikkatli şekilde incelemenizi öneririz.

İndirim Kuponu Nasıl Kullanılır?

Markaların e-ticaret altyapıların birbirinden farklı olması nedeniyle, her site için indirim kuponunun kullanılışı da birbirinden farklıdır. Ancak genel olarak indirim kuponları, sepetinize eklediğiniz ürünleri görmenizi ve değişim yapmanızı sağlayan Sepet sayfasında kullanılır.

İndirim kodlarının yazılması gereken alan, markalar tarafından belirlenmiştir. Bu alanın üzerinde İndirim Kodu / Hediye Çeki / İndirim Kuponu gibi tanımlamalar kullanılır.

Kodun çalışması ve indirim yapması için en önemli konulardan biri de, kuponun doğru ve tam şekilde girilmesidir. XHFK150SJO şeklinde belirlenmiş bir kuponu sondaki “O” harfini “0” rakamı ile değiştirerek girmek isterseniz, indirim uygulanmaz ve kod geçersiz uyarısı alırsınız. Bu nedenle kodu manuel olarak girmek yerine, kodun olduğu sayfadan kopyalayarak kullanmanız önemlidir. İndirimliKupon’da incelediğiniz kampanyalar için geçerli olan kupon kodu, ilgili sayfadaki Kampanyayı Göster / Kupon Kodunu Göster butonunu tıkladığınız anda otomatik olarak kopyalanır. Alışverişinizi tamamlamak için tek yapmanız gereken, ilgili alana farenizin sağ tuşu ile tıklayarak Yapıştır seçeneğini seçmek.

İndirim kuponları ve kodları ile avantajlı alışverişin keyfini sürmek için tüm kampanyalarımızı buradan inceleyebilirsiniz. Keyifli Alışverişler!